Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sezon porzeczkowy, szczególnie w upalne dni gdyż ich kwaskowaty smak zapewnia nam lekkie orzeźwienie. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Warto zatem sporządzić zapasy, aby cieszyć się ich smakiem cały rok.
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 731
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21746
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 731
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21746
Składniki
Porzeczkę zalewy wodą dodajemy cukier i zagotowujemy .Następnie dodajemy kisiel rozpuszczony w odrobinie zimnej wody i całość jeszcze raz zagotowujemy , energicznie mieszając. Nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Deserem Tym polewamy naleśniki, gofry lub ryż.