Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sezon porzeczkowy, szczególnie w upalne dni gdyż ich kwaskowaty smak zapewnia nam lekkie orzeźwienie. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Warto zatem sporządzić zapasy, aby cieszyć się ich smakiem cały rok.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Porzeczkę zalewy wodą dodajemy cukier i zagotowujemy .Następnie dodajemy kisiel rozpuszczony w odrobinie zimnej wody i całość jeszcze raz zagotowujemy , energicznie mieszając. Nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Deserem Tym polewamy naleśniki, gofry lub ryż.