Do góry

Przetwory Przepis na:

Żel z porzeczek do słoików na zimę

Żel z porzeczek do słoików na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2444 Ocena: 16397

Dodano:

Odsłon: 4842

Uwielbiam sezon porzeczkowy, szczególnie w upalne dni gdyż ich kwaskowaty smak zapewnia nam lekkie orzeźwienie. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Warto zatem sporządzić zapasy, aby cieszyć się ich smakiem cały rok.

Składniki

  • czerwona porzeczka 1 kg
  • cukier- 1 szklanka
  • kisiel czerwony- 1 torebka
  • szklanka wody- 1,5
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żel z porzeczek do słoików na zimę

Przygotowanie

  1. Porzeczkę zalewy wodą dodajemy cukier i zagotowujemy .Następnie dodajemy kisiel rozpuszczony w odrobinie zimnej wody i całość jeszcze raz zagotowujemy , energicznie mieszając. Nakładamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Deserem Tym polewamy naleśniki, gofry lub ryż.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń