Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zupa ogórkowa z własnych kiszonych ogórków!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40711
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3442
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40711
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3442
Składniki
Przetwór- zupę ogórkową, robi się najczęściej z mniej urodziwych ogórków, przerośniętych, przekiszonych, ale ciągle bardzo smacznych. *Kiszenie. Ogórki układa się w w dużym pojemniku, wkłada ząbki czosnku, liście chrzanu i łodygi kopru, zalewa solanką- na każdy litr wody 2 łyżki soli. ogórki trzeba docisnąć i po 5- 7 dniach będą gotowe. Ogórki starłam na grubym oczku w malakserze i nałożyłam do słoików. * Uwaga, przy pasteryzacji kiszonek zwartość nakłada się tylko do 3/4 wysokości- kiszonki się podnoszą- inaczej mogą "wyjść". Ogórki pasteryzuje się 15 minut od zagotowania wody. Nakrętki należy ponownie dokręcić po wyjęciu- uwaga na wrzątek :)
Smacznego :)