Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze zostanie kilka kiszonych ogórków, może niezbyt kształtnych, które można zapasteryzować jako gotową zupę.
tarka/ mandolina
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 419
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21911
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 419
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21911
Składniki
Ogórki nastawia się z kawałkiem korzenia chrzanu- dla ostrości i chrupkości, koprem i czosnkiem dla smaku. Jeszcze kopiata łyżka soli na każdy litr zalewy. Po tygodniu są wyborne. Ja swoje ogórki pasteryzuje w słoikach, zawsze zostaną jakieś "kulfony". Wystarczy je zetrzeć na grubym oczku na tarce lub mandolinie, przełożyć do słoików w sam raz na zupę i pasteryzować 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)