Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros i ziołami prowansalskimi. Smażymy na oleju. Odkładamy do ostygnięcia.
Sałatkę układamy warstwowo. Na dole przesmażony kurczak. Następnie posypujemy kurczaka drobno pokrojoną cebulą, później pokrojony w kostkę ogórek, posypujemy fasolą (można pokrojoną w kostkę papryką zieloną lub czerwoną - nadaje to ładny kolor). Kolejno polewamy sosem. Sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego (350 gram jogurtu - 3 duże łyżki majonezu, czosnek przez praskę, sól, pieprz). Polewam. Na samą górę sałatki dajemy posiekaną kapustę pekińską. Sałatkę nakładamy od dołu! Nie mieszamy tego :)