Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykła wersja sałatki z paluszkami krabowymi, podawana w atrakcyjny sposób.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Marchew gotowaną natrzeć na tarce o grubych albo średnich oczkach, jak kto lubi.
Ser żółty natrzeć na tarce o średnich oczkach.
Jajka gotowane natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paluszki krabowe pokroić w drobną kosteczkę.
Dalej składniki wykładać na talerzu albo półmisku równymi okrągłymi warstwami.
Równą okrągłą warstwą wyłożyć solone krakersy i obfite nasmarować majonezem.
Na krakersy wyłożyć marchewkę, nasmarować majonezem.
Następną warstwą są jajka (nasmarować majonezem). Marchewkę i jajka można lekko posolić, ale trzeba uważać bo krakersy są solone.
Dalej wyłożyć ser żółty (nasmarować majonezem).
Ostatniej warstwą są paluszki krabowe (nasmarować majonezem).
Górę sałatki ozdobić krakersami.
Warstwy można powtórzyć, ale składników w tym wypadku trzeba użyć więcej. Nie obowiązkowo każdą warstwę przekładać majonezem, jednak sałatka nie powinna być sucha.
Gotową sałatkę dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!