Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11411
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7735
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154997
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11411
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7735
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154997
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Zacierki gotujemy al dente w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białko od żółtek. Mango obieramy i kroimy w kostkę, układamy na dno naczynia. Makaron mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki. Dzielimy na dwie części, układamy na mango. Kolejną warstwą jest osączony z zalewy tuńczyk. Na tuńczyka układamy odcedzoną kukurydzę, następnie posiekane białka jajek (można lekko oprószyć solą i pieprzem). Na białka wykładamy drugą puszkę osączonego tuńczyka, następnie pozostały makaron, wierzch posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek.