Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta , smaczna , wieloskładnikowa i pełna witamin sałatka , którą proponuję do potraw z grilla.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Ogórek zielony obrać i pokroić w kostkę lub pół plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę opłukać i pokroić w plasterki. Pomidory opłukać i pokroić w większą kostkę. Do miski włożyć mieszankę sałat, dodać przygotowane warzywa, skropić sokiem z cytryny doprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Sos do sałatek przygotować według opisu na opakowaniu. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Podawać do potraw z grilla, do obiadu itp.