Do góry

Sałatki Przepis na:

Biała surówka

Biała surówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 15403

Dodano:

Odsłon: 12071

Nie ma jak świeże surówki z kapusty, o tej porze roku jest najsmaczniejsza. Prosto i niewiarygodnie smacznie.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biała surówka

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałam, pora pokroiłam w kosteczkę a jabłko starłam na mandolinie na zapałkę. Dodałam ocet ryżowy i olej sezamowy w proporcji 1:3, wystarczy naprawdę niewiele. Jeszcze szczypta soli. Jabłko dodaje słodkiego smaku. jeszcze biały sezam.

    Surówkę najlepiej jest zrobić co najmniej godzinę przed podaniem, wtedy kapusta zmięknie i będzie rewelacyjna w smaku.
    Drugiego dnia jest przepyszna!

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń