Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak świeże surówki z kapusty, o tej porze roku jest najsmaczniejsza. Prosto i niewiarygodnie smacznie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2259
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2259
Składniki
Kapustę poszatkowałam, pora pokroiłam w kosteczkę a jabłko starłam na mandolinie na zapałkę. Dodałam ocet ryżowy i olej sezamowy w proporcji 1:3, wystarczy naprawdę niewiele. Jeszcze szczypta soli. Jabłko dodaje słodkiego smaku. jeszcze biały sezam. Surówkę najlepiej jest zrobić co najmniej godzinę przed podaniem, wtedy kapusta zmięknie i będzie rewelacyjna w smaku. Drugiego dnia jest przepyszna!
Smacznego :)