Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób karmazynowy z burratą i mango, czyli moje nowe odkrycie innej wersji bobu. Tak oto zakończył się poranny szaber w moim ulubionym warzywniaku. Przyznaję się bez bicia, że jeszcze nie tak dawno kompletnie nie wiedziałam o jego istnieniu. Lubię nowości w kuchni, a po zapewnieniu sprzedawcy o lepszym smaku od tradycyjnego, bób karmazynowy zawitał w mojej kuchni.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16957
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 583
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 77
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2787
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16957
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 583
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 77
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2787
Składniki
Oliwę wraz z sokiem z limonki i pieprzem wymieszaj w miseczce.
Na talerzach ułóż wcześniej umytą i osuszoną rukolę. Dodaj ugotowany bób. / Bób gotuj w osolonym wrzątku – krótko do 10 minut. Ma być dobry i jednocześnie łatwo wyskakiwać z łupinek. /
Mango obierz ze skórki i za pomocą obieraczki do warzyw przygotuj cienkie paski i ułóż je na sałatce.
Dodaj listki tymianku i całość polej dressingiem. Posyp nasionami chia oraz płatkami migdałów.