Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób karmazynowy z burratą i mango, czyli moje nowe odkrycie innej wersji bobu. Tak oto zakończył się poranny szaber w moim ulubionym warzywniaku. Przyznaję się bez bicia, że jeszcze nie tak dawno kompletnie nie wiedziałam o jego istnieniu. Lubię nowości w kuchni, a po zapewnieniu sprzedawcy o lepszym smaku od tradycyjnego, bób karmazynowy zawitał w mojej kuchni.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Oliwę wraz z sokiem z limonki i pieprzem wymieszaj w miseczce.
Na talerzach ułóż wcześniej umytą i osuszoną rukolę. Dodaj ugotowany bób. / Bób gotuj w osolonym wrzątku – krótko do 10 minut. Ma być dobry i jednocześnie łatwo wyskakiwać z łupinek. /
Mango obierz ze skórki i za pomocą obieraczki do warzyw przygotuj cienkie paski i ułóż je na sałatce.
Dodaj listki tymianku i całość polej dressingiem. Posyp nasionami chia oraz płatkami migdałów.