Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, apetyczne i zdrowe danie. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad ale wtedy kiedy mamy ochotę cos zjeść.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19289
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19289
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić, tuńczyka odsączyć z oleju, jajko ugotować na twardo lub miękko (wg uznania), obrać i przekroić na pół, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, sałatę porwać na mniejsze kawałki, mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół, awokado skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę.
W dwóch miseczka rozłożyć ryż, tuńczyka, następnie układać marchewkę, sałatę, pomidorki, mozzarellę, awokado. Na środku ułożyć połówkę jajka. Całość posypać pestkami dyni, słonecznika i orzeszkami pinii. Przed podaniem polać oliwą z oliwek.