Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, apetyczne i zdrowe danie. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad ale wtedy kiedy mamy ochotę cos zjeść.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 188
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 188
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1307
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić, tuńczyka odsączyć z oleju, jajko ugotować na twardo lub miękko (wg uznania), obrać i przekroić na pół, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, sałatę porwać na mniejsze kawałki, mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół, awokado skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę.
W dwóch miseczka rozłożyć ryż, tuńczyka, następnie układać marchewkę, sałatę, pomidorki, mozzarellę, awokado. Na środku ułożyć połówkę jajka. Całość posypać pestkami dyni, słonecznika i orzeszkami pinii. Przed podaniem polać oliwą z oliwek.