Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, apetyczne i zdrowe danie. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad ale wtedy kiedy mamy ochotę cos zjeść.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 173
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1769
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudzić, tuńczyka odsączyć z oleju, jajko ugotować na twardo lub miękko (wg uznania), obrać i przekroić na pół, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, sałatę porwać na mniejsze kawałki, mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na pół, awokado skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę.
W dwóch miseczka rozłożyć ryż, tuńczyka, następnie układać marchewkę, sałatę, pomidorki, mozzarellę, awokado. Na środku ułożyć połówkę jajka. Całość posypać pestkami dyni, słonecznika i orzeszkami pinii. Przed podaniem polać oliwą z oliwek.