Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w pośpiechu "majstrujemy" jakieś obiady i brakuje nam surówki...Przychodzę z odsieczą na mega prostą i smaczną surówkę pasującą do wszelakich mięs pieczonych, duszonych, smażonych i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Buraczki kupujecie w pierwszym lepszym markecie, gruszki też w zasadzie można dostać. Bierzecie tarkę i...nie dziękujcie, po to jestem. Tak, to ja wasz "zbafca" od rodzinnego potępienia. Arek Gie Jak macie trochę czasu, to polecam pieczenie buraków, nie na własną rękę, ale w piekarniku. Tutaj bardziej rozpisałem się, niż w opisie przygotowania :P Smacznego
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Składniki
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podobnie gruszki. Dodajemy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Opcjonalnie można podrasować zalewą z gruszek.