Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w pośpiechu "majstrujemy" jakieś obiady i brakuje nam surówki...Przychodzę z odsieczą na mega prostą i smaczną surówkę pasującą do wszelakich mięs pieczonych, duszonych, smażonych i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Buraczki kupujecie w pierwszym lepszym markecie, gruszki też w zasadzie można dostać. Bierzecie tarkę i...nie dziękujcie, po to jestem. Tak, to ja wasz "zbafca" od rodzinnego potępienia. Arek Gie Jak macie trochę czasu, to polecam pieczenie buraków, nie na własną rękę, ale w piekarniku. Tutaj bardziej rozpisałem się, niż w opisie przygotowania :P Smacznego
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Składniki
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podobnie gruszki. Dodajemy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Opcjonalnie można podrasować zalewą z gruszek.