Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gospodyni księdza.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 171
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 172
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 171
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 172
Składniki
Na obiedzie u księdza miałam okazję spróbować nieziemskich buraczków. Wystarczy pojechać w inny region kraju, do doskonałej gospodyni i od razu poznaje się nowe smaki. Ugotowałam buraki w mundurkach- 1 godzinę. Ostygnięte buraki obrałam i pokroiłam na mandolinie, w cienkie paski, cebulę w piórka a jabłka w ćwierć plasterki. Warzywa skropiłam olejem i octem winnym. Doprawiłam solą, cukrem i chili. Gotowe! Przepis można też wykorzystać do przetworów. Wtedy sałatkę trzeba pasteryzować około 20 minut. Smacznego :)