Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gospodyni księdza.
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 117
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 117
Składniki
Na obiedzie u księdza miałam okazję spróbować nieziemskich buraczków. Wystarczy pojechać w inny region kraju, do doskonałej gospodyni i od razu poznaje się nowe smaki. Ugotowałam buraki w mundurkach- 1 godzinę. Ostygnięte buraki obrałam i pokroiłam na mandolinie, w cienkie paski, cebulę w piórka a jabłka w ćwierć plasterki. Warzywa skropiłam olejem i octem winnym. Doprawiłam solą, cukrem i chili. Gotowe! Przepis można też wykorzystać do przetworów. Wtedy sałatkę trzeba pasteryzować około 20 minut. Smacznego :)