Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gospodyni księdza.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6993
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13405
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6993
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13405
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2684
Składniki
Na obiedzie u księdza miałam okazję spróbować nieziemskich buraczków. Wystarczy pojechać w inny region kraju, do doskonałej gospodyni i od razu poznaje się nowe smaki. Ugotowałam buraki w mundurkach- 1 godzinę. Ostygnięte buraki obrałam i pokroiłam na mandolinie, w cienkie paski, cebulę w piórka a jabłka w ćwierć plasterki. Warzywa skropiłam olejem i octem winnym. Doprawiłam solą, cukrem i chili. Gotowe! Przepis można też wykorzystać do przetworów. Wtedy sałatkę trzeba pasteryzować około 20 minut. Smacznego :)