Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne! Takie właśnie jest carpaccio z arbuza z rzodkiewką i miętą!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 41
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11241
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Kawałek arbuza / u mnie to była jedna czwarta średniej wielkości arbuza /obierz z zielonej skóry i pokrój w cieniutkie plasterki.
Tak przygotowane plasterki ułóż na talerzu tak aby zakryć całe jego dno.
Rzodkiewki 2-3 sztuki przekrój na pół a resztę rzodkiewek pokrój w plasterki i ułóż na arbuzie.
Listki mięty pooddzielaj od łodyżek i dołóż do sałatki.
Na suchej patelni upraż chwilę orzeszki pinii / niezbyt długo – tak by się nie przypaliły / gotowe dodaj do sałatki.
Całość posyp pokruszonym kozim serem i polej dressingiem. SMACZNEGO :)