Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne! Takie właśnie jest carpaccio z arbuza z rzodkiewką i miętą!
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 50
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 263
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 50
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 263
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Kawałek arbuza / u mnie to była jedna czwarta średniej wielkości arbuza /obierz z zielonej skóry i pokrój w cieniutkie plasterki.
Tak przygotowane plasterki ułóż na talerzu tak aby zakryć całe jego dno.
Rzodkiewki 2-3 sztuki przekrój na pół a resztę rzodkiewek pokrój w plasterki i ułóż na arbuzie.
Listki mięty pooddzielaj od łodyżek i dołóż do sałatki.
Na suchej patelni upraż chwilę orzeszki pinii / niezbyt długo – tak by się nie przypaliły / gotowe dodaj do sałatki.
Całość posyp pokruszonym kozim serem i polej dressingiem. SMACZNEGO :)