Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Narodowy przysmak z Peru a dla mnie kolejna odsłona podania przepysznej ryby. Ryba zamarynowana w soku z cytryny naturalnie "gotuje" się na zimno.
Polecam na kolację.
Odsłon: 530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7850
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 46
Polecam na kolację.
Odsłon: 530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7850
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 46
Składniki
Rybę pocięłam w plasterki a każdy na parę kwadracików, tak aby były w sam raz na widelec. Posiekałam chili i szalotkę oraz kolendrę. Dodałam do ryby i wymieszałam. Dla słoności dodałam kapary.
Całość zalałam sokiem z cytryny aby mieszanka była w niej zanurzona. Przez pół godziny w lodówce mięso powinno się prawie całkowicie "ugotować". Jeśli nie chcemy lekko surowego środka można trzymać ceviche godzinę. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań.
:D
Smacznego :)