Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Narodowy przysmak z Peru a dla mnie kolejna odsłona podania przepysznej ryby. Ryba zamarynowana w soku z cytryny naturalnie "gotuje" się na zimno.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1039
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12850
Składniki
Rybę pocięłam w plasterki a każdy na parę kwadracików, tak aby były w sam raz na widelec. Posiekałam chili i szalotkę oraz kolendrę. Dodałam do ryby i wymieszałam. Dla słoności dodałam kapary.
Całość zalałam sokiem z cytryny aby mieszanka była w niej zanurzona. Przez pół godziny w lodówce mięso powinno się prawie całkowicie "ugotować". Jeśli nie chcemy lekko surowego środka można trzymać ceviche godzinę. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań.
:D
Smacznego :)