Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Narodowy przysmak z Peru a dla mnie kolejna odsłona podania przepysznej ryby. Ryba zamarynowana w soku z cytryny naturalnie "gotuje" się na zimno.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118939
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8789
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3191
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118939
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8789
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3191
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2695
Składniki
Rybę pocięłam w plasterki a każdy na parę kwadracików, tak aby były w sam raz na widelec. Posiekałam chili i szalotkę oraz kolendrę. Dodałam do ryby i wymieszałam. Dla słoności dodałam kapary.
Całość zalałam sokiem z cytryny aby mieszanka była w niej zanurzona. Przez pół godziny w lodówce mięso powinno się prawie całkowicie "ugotować". Jeśli nie chcemy lekko surowego środka można trzymać ceviche godzinę. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań.
:D
Smacznego :)