Do góry

Sałatki Przepis na:

Ceviche

Ceviche

Autor:

Przepisów i artykułów: 743 Ocena: 15370

Dodano:

Odsłon: 1037

Narodowy przysmak z Peru a dla mnie kolejna odsłona podania przepysznej ryby. Ryba zamarynowana w soku z cytryny naturalnie "gotuje" się na zimno.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ceviche

Przygotowanie

  1. Rybę pocięłam w plasterki a każdy na parę kwadracików, tak aby były w sam raz na widelec.
    Posiekałam chili i szalotkę oraz kolendrę. Dodałam do ryby i wymieszałam.

    Dla słoności dodałam kapary.

  2. Całość zalałam sokiem z cytryny aby mieszanka była w niej zanurzona.

    Przez pół godziny w lodówce mięso powinno się prawie całkowicie "ugotować". Jeśli nie chcemy lekko surowego środka można trzymać ceviche godzinę. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń