Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej taki przepis, nie przepis, ponieważ czasami nie trzeba wiele, aby zjeść coś zdrowego i domowego. Ostatnio kupiłam czerwoną kalarepę, jest moim zdaniem nieco słodsza i łagodniejsza w smaku od tej tradycyjnej, dobrze nam znanej kalarepy. Podałam ją na surowo, z dresingiem z oliwy i octu balsamicznego. Ostatecznie stała się uzupełnieniem omletu z kiełkami, ale sprawdzi się również doskonale jako zdrowa przekąska.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2667
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1113
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2667
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1113
Składniki
Kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy na połowę, następnie każdą połówkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Plasterki kalarepy układamy na półmisku, oprószamy czarnym pieprzem, lekko solimy, po czym skrapiamy dressingiem. Smacznego.