Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej taki przepis, nie przepis, ponieważ czasami nie trzeba wiele, aby zjeść coś zdrowego i domowego. Ostatnio kupiłam czerwoną kalarepę, jest moim zdaniem nieco słodsza i łagodniejsza w smaku od tej tradycyjnej, dobrze nam znanej kalarepy. Podałam ją na surowo, z dresingiem z oliwy i octu balsamicznego. Ostatecznie stała się uzupełnieniem omletu z kiełkami, ale sprawdzi się również doskonale jako zdrowa przekąska.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1326
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Składniki
Kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy na połowę, następnie każdą połówkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Plasterki kalarepy układamy na półmisku, oprószamy czarnym pieprzem, lekko solimy, po czym skrapiamy dressingiem. Smacznego.