Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej taki przepis, nie przepis, ponieważ czasami nie trzeba wiele, aby zjeść coś zdrowego i domowego. Ostatnio kupiłam czerwoną kalarepę, jest moim zdaniem nieco słodsza i łagodniejsza w smaku od tej tradycyjnej, dobrze nam znanej kalarepy. Podałam ją na surowo, z dresingiem z oliwy i octu balsamicznego. Ostatecznie stała się uzupełnieniem omletu z kiełkami, ale sprawdzi się również doskonale jako zdrowa przekąska.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 105
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 105
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy na połowę, następnie każdą połówkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym. Plasterki kalarepy układamy na półmisku, oprószamy czarnym pieprzem, lekko solimy, po czym skrapiamy dressingiem. Smacznego.