Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18625
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18625
Składniki
*Do sałatki najlepiej pasują bułki czerstwawe. *Bułki kroję w kostkę i przekładam do dużej miski.
*Do kubka wlewam olej z suszonych pomidorów oraz płyn z zielonych i czarnych oliwek,zalewę z kaparów i 2 łyżki oliwki. Rozcieram czosnek z solą i mieszam z płynem. oliwa powinna bardzo intensywnie pachnąć i smakować czosnkiem. *Cały płyn wlewam do bułek, jednocześnie dodając posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszam.
Dokładam inne składniki, czyli pokrojone pomidory, oliwki zielone i czarne, kapary, pokrojony szczypiorek oraz pokrojone suszone pomidory. Jeśli potrzeba to trochę pieprzę.