Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 450
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 98
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 450
Polecam.
Odsłon: 90
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 98
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Ogórki obieramy, wydrążamy środki i kroimy w drobną kostkę. Szynkę również drobno kroimy. Koperek drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dosypujemy odcedzoną kukurydzę. Czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem (ja zazwyczaj mieszam w stosunku 2 łyżki majonezu na 1 łyżkę jogurtu). Sosem zalewamy sałatkę i schładzamy w lodówce.