Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2922
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4037
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2922
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4037
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Ogórki obieramy, wydrążamy środki i kroimy w drobną kostkę. Szynkę również drobno kroimy. Koperek drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dosypujemy odcedzoną kukurydzę. Czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem (ja zazwyczaj mieszam w stosunku 2 łyżki majonezu na 1 łyżkę jogurtu). Sosem zalewamy sałatkę i schładzamy w lodówce.