Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 16
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 8
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208922
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 16
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 8
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208922
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Ogórki obieramy, wydrążamy środki i kroimy w drobną kostkę. Szynkę również drobno kroimy. Koperek drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dosypujemy odcedzoną kukurydzę. Czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem (ja zazwyczaj mieszam w stosunku 2 łyżki majonezu na 1 łyżkę jogurtu). Sosem zalewamy sałatkę i schładzamy w lodówce.