Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak swojska kapustka,wiemy co jemy.Samo zdrowie,troszkę pracy jest,jednak warto nakisić,jest pyszna..a najlepsza ta woda z ukiszonej kapustki. Bardzo polecam:)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2191
Królowa grilla :)
Odsłon: 1516
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2191
Królowa grilla :)
Odsłon: 1516
Składniki
Kapustę podzielić na ćwiartki,wyciąć głąby. Marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w piórka. Kapustę zeszatkować dać do miski ( robiłam na dwa razy,nie zmieściłam się na raz) dać połowę marchewki i cebuli. Dodać kminek,ziele ,liście i sól.Sól dodawać stopniowo by nie przesolić i próbować. Wszystkie produkty dobrze wymieszać ugniatając,by kapusta puściła soki. Dawać do garnka kamionkowego wyłożonego liśćmi z kapusty i ciasno ugniatać.Nadmiar soku wybierać do osobnego garnka,przyda się do dolewki. Kapustę przykryć talerzykiem i obciążyć czymś ciężkim,np.słoik z wodą,ja mam kostkę brukową.Kapusta ma być cały czas przykryta wodą około 2cm.Jeśli już nie mamy soku spod kapusty dolewamy zimną przegotowaną wodę. Zostawić w cieple na 5-6 dni,po tym czasie jest już dobra do jedzenia Smacznego życzę!.