Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu fani paprykarza? Ja jestem wielką fanką od dzieciństwa :-) zatem przyszedł w końcu czas, żeby samemu przygotować paprykarz... i przyznam się, że cały słoik zjadłam w jeden dzień :-) Z poniższego przepisu wyjdą dwa słoiczki ze zdjęcia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 267
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 267
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Składniki
Makrelę obrać z ości. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewki i pietruszkę zetrzeć na drobnej tarce. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i chwilę zeszklić. Następnie dodać tartą marchew i pietruszkę, chwilę smażyć i wlać bulion. Patelnię przykryć pokrywą i dusić ok. 10 minut do miękkości. Teraz dodajemy obraną makrelę, mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy, musztardę i ocet. Dalej mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Gotowe! Macie pyszny domowy paprykarz! SMACZNEGO!!!