Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5730
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 115
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 128
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 659
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5730
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 115
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 128
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 659
Składniki
Kapustę poszatkuj , obrane jabło zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu rozgrzej smalec i wrzuć kapustę, jabłko sok z cytryny. Chwilę przesmaż a następnie dodaj rodzynki i wszystkie przyprawy i ocet. Duś wszystko do miękkości.
Tak przygotowana kapusta powinna mieć słodkokwaśy smak i i wyczuwalną nutę przypraw. Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.