Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17444
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6672
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17444
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6672
 
         
         
                Składniki
Kapustę poszatkuj , obrane jabło zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu rozgrzej smalec i wrzuć kapustę, jabłko sok z cytryny. Chwilę przesmaż a następnie dodaj rodzynki i wszystkie przyprawy i ocet. Duś wszystko do miękkości.
Tak przygotowana kapusta powinna mieć słodkokwaśy smak i i wyczuwalną nutę przypraw. Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.