Do góry

Sałatki Przepis na:

Duszona kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami

Duszona kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 252

Dodano:

Odsłon: 181

Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 goździki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub innego
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Duszona kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkuj , obrane jabło zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  2. Na głębokiej patelni lub w szerokim rondlu rozgrzej smalec i wrzuć kapustę, jabłko sok z cytryny. Chwilę przesmaż a następnie dodaj rodzynki i wszystkie przyprawy i ocet. Duś wszystko do miękkości.

  3. Tak przygotowana kapusta powinna mieć słodkokwaśy smak i
    i wyczuwalną nutę przypraw. Świetnie pasuje do gęsiny, wołowiny, ale także innych mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń