Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona młoda kapusta to fantastyczna propozycja osobnej przekąski lub aromatycznego dodatku do drugiego dania. Jej wszechstronność pozwala na to, że w każdej formie smakuje równie dobrze – na ciepło jak i na zimno. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wielu składników, choć jeden jest obowiązkowy! - świeży koperek, ponieważ to właśnie dzięki niemu młoda kapusta nabiera fantastycznej świeżości i wyjątkowego smaku.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1008
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 103
Składniki
Cebulkę obierz i drobno posiekaj, a z kapusty oderwij zewnętrzne liście, a resztę poszatkuj. W garnku rozpuść masło, podsmaż cebulkę i poczekaj, aż zmięknie i stanie się błyszcząca. Następnie wrzuć pokrojoną kapustę i podsmażaj na średnim ogniu, aż zmniejszy swoją objętość. Po tym czasie dorzuć posiekany koperek, zalej kapustę bulionem, dopraw solą i (ewentualnie) czarnym pieprzem, dodaj listki laurowe i ziele angielskie, zamknij pokrywkę garnka. Duś kapustę na średnim ogniu przez 15 minut, aż będzie miękka.
Gotową duszoną młodą kapustę podawaj od razu po przygotowaniu – jako samodzielna przekąska lub dodatek do dania obiadowego.