Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odkryłam pora, tzn znałam go oczywiście jako warzywo dodawane do zup, rosołu itp.. ale ostatnio odkryłam jak wybornie smakuje sam, uduszony jako dodatek do obiadu lub podany z ryżem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
- Pora obieramy, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, osuszamy. - kroimy w półplasterki całego pora - rozgrzewamy w rondelku masło, wrzucamy pora, delikatnie solimy i smażymy na średnim ogniu mieszając dość często żeby nam się nie przypalił Jak zmięknie dodajemy curry i jogurt, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę około 3 min. Próbujemy, doprawiamy dodatkowo solą lub curry jeśli będzie taka potrzeba i podajemy :) Smacznego :)