Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odkryłam pora, tzn znałam go oczywiście jako warzywo dodawane do zup, rosołu itp.. ale ostatnio odkryłam jak wybornie smakuje sam, uduszony jako dodatek do obiadu lub podany z ryżem
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1791
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253331
Polecam.
Odsłon: 1433
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1791
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8342
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253331
Polecam.
Odsłon: 1433
Składniki
- Pora obieramy, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą, osuszamy. - kroimy w półplasterki całego pora - rozgrzewamy w rondelku masło, wrzucamy pora, delikatnie solimy i smażymy na średnim ogniu mieszając dość często żeby nam się nie przypalił Jak zmięknie dodajemy curry i jogurt, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę około 3 min. Próbujemy, doprawiamy dodatkowo solą lub curry jeśli będzie taka potrzeba i podajemy :) Smacznego :)