Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana nieco ostrzejszym sosem śmietanowo-majonezowo-chrzanowym . Wyrazista i pełna witamin, doskonała do kotletów i mięs duszonych.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1107
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 60
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 114
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1107
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 60
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół i szatkujemy dosyć drobno. Marchew tarkujemy na tarce o drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko na tarce o grubych oczkach. Starte jabłko skrapiamy lekko cytryną, aby nie ściemniało. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski.
Śmietanę przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie dodajemy majonez i chrzan. Całość porządnie mieszamy. Warzywa polewamy sosem i wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny, aby surówka się schłodziła- będzie smaczniejsza. Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowo-chrzanowym gotowa!