Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz szybkiego, ciekawego i pysznego pomysłu na letni obiad? Fasolka szparagowa w pomidorach jest wręcz idealna, szczególnie jeśli na dworze panują upały. To potrawa bardzo aromatyczna – cebula i czosnek robią tu niesamowitą robotę. Nie można też zapomnieć o boczku, który nadaje przyjemnej słoności i bardzo charakterystycznego, wędzonego smaku. Danie robi się niemal samo – wystarczy 10 minut przygotowania warzyw. A po około godzinie możesz cieszyć się aromatycznym i letnim obiadem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19787
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242386
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19787
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6832
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242386
Składniki
Boczek pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Fasolkę umyj i pokrój w kawałki o długości 2-3 cm. Bardzo dużą patelnię rozgrzej. Połóż na niej plastry boczku i smaż go do zrumienienia. Dodaj cebulę i smaż wszystko przez kolejne 5 minut.
Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie przez minutę. Na patelnię dołóż fasolkę, pomidory, bulion i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Doprowadź zawartość patelni do wrzenia i przykryj naczynie pokrywką. Zmniejsz ogień do małego i duś fasolkę szparagową w pomidorach przez ok. 40 minut do miękkości. Danie podawaj na ciepło, w razie potrzeby doprawiając solą i pieprzem. Posyp siekanymi orzechami i udekoruj listkami natki pietruszki.