Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 995
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1995
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 646
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 995
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1995
Składniki
Ugotowane warzywa bardzo drobno pokroiłem , dodałem również pokrojone w kostkę ogórki , jabłka skropione sokiem z cytryny oraz cebulę. Odłożyłem część do przybrania . Wymieszałem wszystkie składniki , doprawiłem solą i pieprzem. Sałatkę przełożyłem do salaterki , udekorowałem , układając na wierzchu paski z odłożonych warzyw oraz posiekanego szczypiorku. W oryginalnym przepisie dopuszcza się udekorowanie posiekanym ugotowanym jajkiem ( osobno żółtko i białko ) . Ja tak zrobiłem. Sałatkę wstawiłem do lodówki , aby oziębiła i się „przegryzła”. Przygotowałem sos : śmietankę delikatnie połączyłem z resztą składników. Sos podałem osobno.