Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska, sito, garnek, patelnia, łyżka, wyciskarka do owoców, ubijaczka do ziemniaków.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11060
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11060
Składniki
Sos żurawinowy: 1. Umyj 340g żurawiny świeżej lub mrożonej. 2. Dodaj ją do gotującej się wody. 3. Gotuj na małym ogniu. 4. Dodaj 3 łyżki miodu i sól do smaku. 5. Umyj pomarańczę, 6. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. 7. Dodaj skórkę i sok do żurawiny. 8. Gotuj jeszcze przez chwilę. 9. Jeśli sos będzie za kwaśny dodaj więcej miodu. 10. Rozgnieć większe kawałki żurawiny. 11. Sos zdejmij z ognia i wystudź.
Sałatka góralska: 1. Umyj roszponkę. 2. Dodaj roszponkę do miski. 3. Usmaż na patelni boczek i ser góralski-kulki- tylko do zarumienienia. 4. Poczekaj jak boczek i ser trochę ostygną. 5. Dodaj boczek i ser do miski. 6. Wymieszaj składniki. 7. Dodaj sól i pieprz do smaku. 8. Polej składniki wystudzonym sosem żurawinowym. 9. Wymieszaj składniki. Smacznego:)