Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4421
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4421
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 348
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju i przyprawach, najlepiej zostawić na noc. Następnie smażymy na złoty kolor.
Śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy dokładnie mieszamy.
Ogórki kroimy na księżyce, pomidorki na pół, cebulę w piórka, kapustę w średnie kawałki a kukurydze odsączamy z wody.
Bierzemy dużą szklaną miskę i zaczynamy układać warstwy. Na dół trochę kurczaka, kukurydza, polewamy odrobiną sosu i przykrywamy kapustą. Następnie sypiemy resztę kurczaka, polewamy sosem i sypiemy ogórka, pomidorki i cebulę. Posypujemy całość resztą kapusty i polewamy resztą sosu.