Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo zdrowa z kaszą jaglaną i lekka. Można ją jeść na obiad i kolację. Zrobi ją każdy i zachwyci swoją rodzinę. Polecam dodawać awokado do sałatki bo ma wartościowy kwas oleinowy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Kasze gotuję według instrukcji opakowania, stosunek 2:1 wody do kaszy.Do kaszy dodaję dwie łyżki oliwy jest wtedy lepsza. Kieso z kurczaka marynuję. Kroje na kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, olej, paprykę i odstawiam na 30 minut do lodówki. Smażę go na patelni. Awokado obrane skrapiam sokiem z cytryny, nie ciemnieje i kroję na kawałki. Na talerzu układam roszponkę, dodaję kaszę, kurczaka, cebule pokrojona, pomidory, oliwki, posypuje sola pieprzem i polewam sosem vinaigrette.