Do góry

Sałatki Przepis na:

Jaglana sałatka z awokado

Jaglana sałatka z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1291

Dodano:

Odsłon: 6808

Sałatka bardzo zdrowa z kaszą jaglaną i lekka. Można ją jeść na obiad i kolację. Zrobi ją każdy i zachwyci swoją rodzinę. Polecam dodawać awokado do sałatki bo ma wartościowy kwas oleinowy.

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 opakowania roszponki
  • 1 cebula czerwona
  • 1 awokado
  • 5 pomidorów suszonych
  • 2 pomidory
  • 8 oliwek czarnych dużych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 8 oliwek zielonych
  • sos vinaigrette
  • marynata: 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 4 łyżki oliwy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kasze gotuję według instrukcji opakowania, stosunek 2:1 wody do kaszy.Do kaszy dodaję dwie łyżki oliwy jest wtedy lepsza.

    Kieso z kurczaka marynuję. Kroje na kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, olej, paprykę i odstawiam na 30 minut do lodówki. Smażę go na patelni. Awokado obrane skrapiam sokiem z cytryny, nie ciemnieje i kroję na kawałki. Na talerzu układam roszponkę, dodaję kaszę, kurczaka, cebule pokrojona, pomidory, oliwki, posypuje sola pieprzem i polewam sosem vinaigrette.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 01 lutego 2018 Pysznosci!! Oj zjadloby sie, zjadloby :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń