Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo zdrowa z kaszą jaglaną i lekka. Można ją jeść na obiad i kolację. Zrobi ją każdy i zachwyci swoją rodzinę. Polecam dodawać awokado do sałatki bo ma wartościowy kwas oleinowy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8196
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 428
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8196
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 428
Składniki
Kasze gotuję według instrukcji opakowania, stosunek 2:1 wody do kaszy.Do kaszy dodaję dwie łyżki oliwy jest wtedy lepsza. Kieso z kurczaka marynuję. Kroje na kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oregano, bazylię, olej, paprykę i odstawiam na 30 minut do lodówki. Smażę go na patelni. Awokado obrane skrapiam sokiem z cytryny, nie ciemnieje i kroję na kawałki. Na talerzu układam roszponkę, dodaję kaszę, kurczaka, cebule pokrojona, pomidory, oliwki, posypuje sola pieprzem i polewam sosem vinaigrette.