Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało skomplikowana i bardzo pożywna.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2536
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 429
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52602
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2536
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 429
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52602
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 552
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na duże kawałki. Pieczarki ugotować w lekko osolonej wodzie (czas gotowania 15- 20 minut), wystudzić pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać drobno, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki, jajka i szczypiorek wymieszać ze sobą. Sałatkę połączyć z majonezem i dopiero wówczas dodać cebulę. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pierzem. Uwaga: Cebuli nie dodaję wcześniej, aby jajka (czyt. białka) nie ściemniały. Majonez daje im ochronę przed tą niepozorną cebulką. :)
SMACZNEGO.