Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało skomplikowana i bardzo pożywna.
Tortilla z tuńczykiem na zimno. To fajny i szybki sposób na przygotowanie prz...
Odsłon: 64
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 82
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 48
Tortilla z tuńczykiem na zimno. To fajny i szybki sposób na przygotowanie prz...
Odsłon: 64
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 82
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 48
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na duże kawałki. Pieczarki ugotować w lekko osolonej wodzie (czas gotowania 15- 20 minut), wystudzić pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać drobno, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki, jajka i szczypiorek wymieszać ze sobą. Sałatkę połączyć z majonezem i dopiero wówczas dodać cebulę. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pierzem. Uwaga: Cebuli nie dodaję wcześniej, aby jajka (czyt. białka) nie ściemniały. Majonez daje im ochronę przed tą niepozorną cebulką. :)
SMACZNEGO.