Do góry

Sałatki Przepis na:

Jajcarska sałatka

Jajcarska sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48623

Dodano:

Odsłon: 3463

Mało skomplikowana i bardzo pożywna.

Składniki

  • świeże pieczarki 1.5 kg
  • jajka 10 szt
  • szczypiorek 1 pęczek
  • cebula biała 1 szt (mała)
  • majonez 200- 250 g
  • sól, pieprz czarny mielony
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na duże kawałki. Pieczarki ugotować w lekko osolonej wodzie (czas gotowania 15- 20 minut), wystudzić pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać drobno, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki, jajka i szczypiorek wymieszać ze sobą. Sałatkę połączyć z majonezem i dopiero wówczas dodać cebulę. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pierzem.

    Uwaga: Cebuli nie dodaję wcześniej, aby jajka (czyt. białka) nie ściemniały. Majonez daje im ochronę przed tą niepozorną cebulką. :)

  2. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń