Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49632
Dodano: 18.05.2014
Odsłon: 3551
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na duże kawałki. Pieczarki ugotować w lekko osolonej wodzie (czas gotowania 15- 20 minut), wystudzić pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać drobno, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki, jajka i szczypiorek wymieszać ze sobą. Sałatkę połączyć z majonezem i dopiero wówczas dodać cebulę. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pierzem.
Uwaga: Cebuli nie dodaję wcześniej, aby jajka (czyt. białka) nie ściemniały. Majonez daje im ochronę przed tą niepozorną cebulką. :)
SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszna Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam :)2 Kto głosował? | Odpowiedz