Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to fajna przekąska. Można je też przygotować na kolację.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7461
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2392
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7461
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2392
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie i obieramy Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy delikatnie połówki żółtek. Białka odstawiamy na paterę lub specjalny talerz do jajek Żółtka i mięso z wędzonego łososia miksujemy na gładka masę. Ja zrobiłam to za pomocą blendera Do gładkiej masy dodajemy pieprz, łyżeczkę majonezu oraz posiekany drobno szczypiorek, ewentualnie sól ( zanim posolimy należy sprawdzić słoność pasty, bo łosoś jest solony ). Wszystkie składniki dokładnie mieszamy Łyżeczką lub za pomocą szprycy wypełniamy miejsca po żółtkach. Dowolnie dekorujemy