Do góry

Sałatki Przepis na:

Jajka faszerowane pastą z łososiem

Jajka faszerowane pastą z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 2450

Dodano:

Odsłon: 8494

Faszerowane jajka to fajna przekąska. Można je też przygotować na kolację.

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ok 50 g wędzonego łososia
  • łyżeczka majonezu
  • łyżka posiekanego szczypiorku lub szczypioru z dymki
  • sól
  • pieprz
  • do dekoracji: np. kawior, papryka, zielenina, natka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane pastą z łososiem

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie i obieramy

    Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy delikatnie połówki żółtek.

    Białka odstawiamy na paterę lub specjalny talerz do jajek

    Żółtka i mięso z wędzonego łososia miksujemy na gładka masę. Ja zrobiłam to za pomocą blendera

    Do gładkiej masy dodajemy pieprz, łyżeczkę majonezu oraz posiekany drobno szczypiorek, ewentualnie sól ( zanim posolimy należy sprawdzić słoność pasty, bo łosoś jest solony ). Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

    Łyżeczką lub za pomocą szprycy wypełniamy miejsca po żółtkach.

    Dowolnie dekorujemy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń