Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradycyjną, inni z boczkiem, a jeszcze inni z pieczarkami. Ja jestem zwolennikiem pierwszego i drugiego wariantu. Są bardzo szybko do przygotowania, a zarazem smakowite.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Składniki
Oderwać brzydkie liście z kapusty. Kapustę drobno poszatkować. Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć razem z boczkiem na smalcu. Dodać do kapusty. Podlać wodą, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie. Dodać koperek i pietruszkę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać z odpowiadającymi nam dodatkami na ciepło. Uwagi: Do tej kapusty również nie robię zasmażki. Kto lubi może zrobić, moi domownicy nie lubią.