Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradycyjną, inni z boczkiem, a jeszcze inni z pieczarkami. Ja jestem zwolennikiem pierwszego i drugiego wariantu. Są bardzo szybko do przygotowania, a zarazem smakowite.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 87
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 87
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Oderwać brzydkie liście z kapusty. Kapustę drobno poszatkować. Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć razem z boczkiem na smalcu. Dodać do kapusty. Podlać wodą, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie. Dodać koperek i pietruszkę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać z odpowiadającymi nam dodatkami na ciepło. Uwagi: Do tej kapusty również nie robię zasmażki. Kto lubi może zrobić, moi domownicy nie lubią.