Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne warianty przyrządzenia młodej kapusty zasmażanej. Jedni robią tradycyjną, inni z boczkiem, a jeszcze inni z pieczarkami. Ja jestem zwolennikiem pierwszego i drugiego wariantu. Są bardzo szybko do przygotowania, a zarazem smakowite.
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1067
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 303
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1402
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 45
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1067
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 303
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1402
Składniki
Oderwać brzydkie liście z kapusty. Kapustę drobno poszatkować. Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć razem z boczkiem na smalcu. Dodać do kapusty. Podlać wodą, posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie. Dodać koperek i pietruszkę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać z odpowiadającymi nam dodatkami na ciepło. Uwagi: Do tej kapusty również nie robię zasmażki. Kto lubi może zrobić, moi domownicy nie lubią.