Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedzielnego lub codziennego obiadu proponuję Wam listki młodej, kruchej sałaty polane dressingiem skomponowanym z trzech składników: soku z cytryny, syropu klonowego i musztardy miodowej. I to jest clou tej sałaty. Jeśli nie macie syropu klonowego, możecie śmiało zastąpić go dowolnym miodem. Ten sos dobrze komponuje się także z roszpunką. Ciekawych nowych doznań smakowych zapraszam do przetestowania.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Sałatę wyłożyć do miski (gotowe mieszanki są już płukane). Wycisnąć sok z cytryny do miseczki tak, by nie było pestek, dodać syrop klonowy i musztardę, wymieszać dokładnie. Dressingiem polać listki sałaty i dłonią delikatnie przemieszać. Smacznego.