Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedzielnego lub codziennego obiadu proponuję Wam listki młodej, kruchej sałaty polane dressingiem skomponowanym z trzech składników: soku z cytryny, syropu klonowego i musztardy miodowej. I to jest clou tej sałaty. Jeśli nie macie syropu klonowego, możecie śmiało zastąpić go dowolnym miodem. Ten sos dobrze komponuje się także z roszpunką. Ciekawych nowych doznań smakowych zapraszam do przetestowania.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10292
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2017
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
Składniki
Sałatę wyłożyć do miski (gotowe mieszanki są już płukane). Wycisnąć sok z cytryny do miseczki tak, by nie było pestek, dodać syrop klonowy i musztardę, wymieszać dokładnie. Dressingiem polać listki sałaty i dłonią delikatnie przemieszać. Smacznego.