Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta azjatycka surówka jest świeża, jasna, chrupiąca i – choć kapusta może wydawać się nudna – z pewnością niepozbawiona smaku. W czym tkwi sekret sukcesu surówki typowej dla azjatyckich lokali gastronomicznych? W prostocie! Dlatego przygotowanie domowej kapusty jak u Chińczyka jest bajecznie proste. W efekcie otrzymasz lekką, choć pożywną przekąskę, która dodaje orzeźwiającej nuty tradycyjnym potrawom. Przygotuj od razu większą porcję, ponieważ surówka utrzymuje świeżość nawet kilka dni.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458063
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458063
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Składniki
Z kapusty wytnij twardy środek i drobno poszatkuj całą główkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
Do garnka wlej ocet, olej, wsyp cukier i sól. Podgrzej, aby cukier i sól się rozpuściły, a następnie zwiększ ogień pod garnkiem i szybko zagotuj zawartość. Następnie odstaw do pełnego ostudzenia. Możesz dodać do zalewy odrobinę sosu sojowego, aby podkręcić jej smak. Po czym wlej zalewę do warzyw, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę, a nawet na całą noc. Jeśli surówka ma mieć bardziej domowy klimat, dosyp nieco posiekanej natki pietruszki lub świeżego koperku.