Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta azjatycka surówka jest świeża, jasna, chrupiąca i – choć kapusta może wydawać się nudna – z pewnością niepozbawiona smaku. W czym tkwi sekret sukcesu surówki typowej dla azjatyckich lokali gastronomicznych? W prostocie! Dlatego przygotowanie domowej kapusty jak u Chińczyka jest bajecznie proste. W efekcie otrzymasz lekką, choć pożywną przekąskę, która dodaje orzeźwiającej nuty tradycyjnym potrawom. Przygotuj od razu większą porcję, ponieważ surówka utrzymuje świeżość nawet kilka dni.
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Składniki
Z kapusty wytnij twardy środek i drobno poszatkuj całą główkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
Do garnka wlej ocet, olej, wsyp cukier i sól. Podgrzej, aby cukier i sól się rozpuściły, a następnie zwiększ ogień pod garnkiem i szybko zagotuj zawartość. Następnie odstaw do pełnego ostudzenia. Możesz dodać do zalewy odrobinę sosu sojowego, aby podkręcić jej smak. Po czym wlej zalewę do warzyw, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę, a nawet na całą noc. Jeśli surówka ma mieć bardziej domowy klimat, dosyp nieco posiekanej natki pietruszki lub świeżego koperku.