Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta azjatycka surówka jest świeża, jasna, chrupiąca i – choć kapusta może wydawać się nudna – z pewnością niepozbawiona smaku. W czym tkwi sekret sukcesu surówki typowej dla azjatyckich lokali gastronomicznych? W prostocie! Dlatego przygotowanie domowej kapusty jak u Chińczyka jest bajecznie proste. W efekcie otrzymasz lekką, choć pożywną przekąskę, która dodaje orzeźwiającej nuty tradycyjnym potrawom. Przygotuj od razu większą porcję, ponieważ surówka utrzymuje świeżość nawet kilka dni.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 430
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5447
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 430
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5447
Składniki
Z kapusty wytnij twardy środek i drobno poszatkuj całą główkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystkie warzywa umieść w dużej misce.
Do garnka wlej ocet, olej, wsyp cukier i sól. Podgrzej, aby cukier i sól się rozpuściły, a następnie zwiększ ogień pod garnkiem i szybko zagotuj zawartość. Następnie odstaw do pełnego ostudzenia. Możesz dodać do zalewy odrobinę sosu sojowego, aby podkręcić jej smak. Po czym wlej zalewę do warzyw, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę, a nawet na całą noc. Jeśli surówka ma mieć bardziej domowy klimat, dosyp nieco posiekanej natki pietruszki lub świeżego koperku.