Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 834

Dodano:

Odsłon: 1028

Surówka z kapusty pekińskiej to bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Polecam.

Składniki

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz, cukier do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

  2. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać.

    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń