Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo że jestem miłośniczką kasz wszelakich i przemycę ją wszędzie i ze wszystkim I tak oto gościła dziś na naszej kolacji w sałatce z karmelizowaną marchewką, której słodycz przełamałam słoną feta, kwaśną porzeczką i soczystymi malinami darami z mojej działeczki.
nóż, miska, łyżka do mieszania, garnek
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3174
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29198
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3174
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3561
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29198
Składniki
WYKONANIE: Młode marchewki przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić połowa oleju i miodu , posypać solą. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Na talerzu ułożyć kaszę, upieczone i wystudzone marchewki, pokrojony w kostkę ser feta, maliny i kulki porzeczek. Całość udekorować listkami mięty, polać wymieszaną druga połowa oleju i miodu.