Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo że jestem miłośniczką kasz wszelakich i przemycę ją wszędzie i ze wszystkim I tak oto gościła dziś na naszej kolacji w sałatce z karmelizowaną marchewką, której słodycz przełamałam słoną feta, kwaśną porzeczką i soczystymi malinami darami z mojej działeczki.
nóż, miska, łyżka do mieszania, garnek
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4175
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8597
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4175
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8597
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Składniki
WYKONANIE: Młode marchewki przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić połowa oleju i miodu , posypać solą. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Na talerzu ułożyć kaszę, upieczone i wystudzone marchewki, pokrojony w kostkę ser feta, maliny i kulki porzeczek. Całość udekorować listkami mięty, polać wymieszaną druga połowa oleju i miodu.