Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie od dziś wiadomo że jestem miłośniczką kasz wszelakich i przemycę ją wszędzie i ze wszystkim I tak oto gościła dziś na naszej kolacji w sałatce z karmelizowaną marchewką, której słodycz przełamałam słoną feta, kwaśną porzeczką i soczystymi malinami darami z mojej działeczki.
nóż, miska, łyżka do mieszania, garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
WYKONANIE: Młode marchewki przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić połowa oleju i miodu , posypać solą. Piec w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 25 minut. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Na talerzu ułożyć kaszę, upieczone i wystudzone marchewki, pokrojony w kostkę ser feta, maliny i kulki porzeczek. Całość udekorować listkami mięty, polać wymieszaną druga połowa oleju i miodu.