Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta tylko w wersji azjatyckiej pikantniejsza i bardziej aromatyczna niż nasza polska kiszona kapusta. Jest pełna witamin i niskokaloryczna o pięknym różowym kolorze od rzodkiewek Do przygotowania kimchi wystarczy kilka łatwo dostępnych produktów oraz co najmniej 24 godziny na fermentację.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1397
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1397
Składniki
Poszatkować kapustę i rzodkiewki. Posypać solą i odstawić na godzinę.
Posiekać drobno czosnek. Obrany imbir i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokroić papryki.
Wszystkie składniki dodać do kapusty odstawić do fermentacji. Pozostawić w temperaturze pokojowej w zamkniętym słoiku przez 1-2 dni. Kimchi powinno zacząć kwaskowato pachnieć i smakować, Po tym czasie można umieścić je w lodówce, co spowolni fermentację, choć nie zatrzyma jej całkowicie. Można jeść kimchi po paru dniach zależne od tego czy lubimy mniej czy bardziej kwaśny smak .