Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta tylko w wersji azjatyckiej pikantniejsza i bardziej aromatyczna niż nasza polska kiszona kapusta. Jest pełna witamin i niskokaloryczna o pięknym różowym kolorze od rzodkiewek Do przygotowania kimchi wystarczy kilka łatwo dostępnych produktów oraz co najmniej 24 godziny na fermentację.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457842
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1236
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457842
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1488
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2297
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 598
Składniki
Poszatkować kapustę i rzodkiewki. Posypać solą i odstawić na godzinę.
Posiekać drobno czosnek. Obrany imbir i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokroić papryki.
Wszystkie składniki dodać do kapusty odstawić do fermentacji. Pozostawić w temperaturze pokojowej w zamkniętym słoiku przez 1-2 dni. Kimchi powinno zacząć kwaskowato pachnieć i smakować, Po tym czasie można umieścić je w lodówce, co spowolni fermentację, choć nie zatrzyma jej całkowicie. Można jeść kimchi po paru dniach zależne od tego czy lubimy mniej czy bardziej kwaśny smak .