Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta tylko w wersji azjatyckiej pikantniejsza i bardziej aromatyczna niż nasza polska kiszona kapusta. Jest pełna witamin i niskokaloryczna o pięknym różowym kolorze od rzodkiewek Do przygotowania kimchi wystarczy kilka łatwo dostępnych produktów oraz co najmniej 24 godziny na fermentację.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2150
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11485
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 124
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2150
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11485
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 124
Składniki
Poszatkować kapustę i rzodkiewki. Posypać solą i odstawić na godzinę.
Posiekać drobno czosnek. Obrany imbir i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokroić papryki.
Wszystkie składniki dodać do kapusty odstawić do fermentacji. Pozostawić w temperaturze pokojowej w zamkniętym słoiku przez 1-2 dni. Kimchi powinno zacząć kwaskowato pachnieć i smakować, Po tym czasie można umieścić je w lodówce, co spowolni fermentację, choć nie zatrzyma jej całkowicie. Można jeść kimchi po paru dniach zależne od tego czy lubimy mniej czy bardziej kwaśny smak .