Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na smakowitą sałatkę ryżową z tuńczykiem, jajkiem i warzywami. Sałatka jest bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu i idealnie nadaje się na lekki obiad, kolację lub do wzięcia do pracy.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2040
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 623
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2040
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 623
Składniki
Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, przekładam do miski, i dostawiam do przestudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Ogórki, jajka, marchewkę, również kroję w drobną kostkę, oliwki kroję w plasterki. Groszek płuczę na durszlaku i odsączam, tuńczyk odsączam z zalewy. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Do oliwy dodaję sól, pieprz i dokładnie mieszam. Wszystkie składniki dodaję do ryżu, polewam oliwą i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Sałatka jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa