Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to bardzo niepozorne w smaku warzywo, z którego można wyczarować wiele wspaniałych i pełnych smaku potraw. Jednym z nich jest ta pyszna i aromatyczna surówka. Stanowi ona idealny dodatek do dań obiadowych. Możemy cieszyć się nią świeżą, w sezonie, lub zamknąć w słoiczkach i zawekować na zimę. Jest naprawdę przepyszna i jej smak was zachwyci.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2210
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2141
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 493
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 916
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1048
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2210
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2141
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 493
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 916
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1048
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI. MOŻNA ZROBIĆ TO NOŻEM LUB ZA POMOCĄ MANDOLINY. POKROJONA PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, ZASYPAĆ SOLA I ODSTAWIĆ NA BOK ABY WYPUŚCIŁA SOK.
W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI: MARCHEWKĘ OBRAĆ I RÓWNIEŻ POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI LUB ZETRZEĆ NA TARCE. OBRANĄ CEBULE POKROIĆ W CIENKIE PÓL-TALARKI. PAPRYKĘ RÓWNIEŻ POKROIĆ W PASECZKI, CZOSNEK DROBNO POSIEKAĆ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. ZIOŁA DROBNO POSIEKAĆ.
KIEDY CUKINIA WYPUŚCI SOK, DOBRZE GO ODCISNĄĆ I ODLAĆ. DO CUKINII DODAĆ PRZYGOTOWANE WCZEŚNIEJ SKŁADNIKI I WYMIESZAĆ. PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ: DO SZKLANKI WLAĆ OLEJ I OCET, A NASTĘPNIE WYMIESZAĆ Z PRZYPRAWAMI. TAK PRZYGOTOWANA ZALEWĄ POLAĆ SURÓWKĘ. GOTOWA SURÓWKĘ ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZINY, ABY DOBRZE SIĘ ZAMARYNOWAŁA. PRZED PODANIEM POSYPAĆ PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU. JEŚLI SURÓWKĘ PLANUJEMY ZAWEKOWAĆ, WYPLENIAMY NIĄ WYPARZONE SŁOIKI. SŁOIKI ZAKRĘCAMY I WSTAWIAMY DO GARNKA Z WODA. WODA MA SIĘGAĆ MINIMUM DO 3/4 WYSOKOŚCI SŁOIKA. WODĘ ZAGOTOWUJEMY I SŁOIKI GOTUJEMY, NA ŚREDNIM GRZANIU, 25 MINUT. JESZCZE GORĄCE WYJMUJEMY Z WODY I ODSTAWIAMY DENKAMI DO DOŁU DO WYSTYGNIĘCIA. SMACZNEGO!