Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to bardzo niepozorne w smaku warzywo, z którego można wyczarować wiele wspaniałych i pełnych smaku potraw. Jednym z nich jest ta pyszna i aromatyczna surówka. Stanowi ona idealny dodatek do dań obiadowych. Możemy cieszyć się nią świeżą, w sezonie, lub zamknąć w słoiczkach i zawekować na zimę. Jest naprawdę przepyszna i jej smak was zachwyci.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 178
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 178
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI. MOŻNA ZROBIĆ TO NOŻEM LUB ZA POMOCĄ MANDOLINY. POKROJONA PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, ZASYPAĆ SOLA I ODSTAWIĆ NA BOK ABY WYPUŚCIŁA SOK.
W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI: MARCHEWKĘ OBRAĆ I RÓWNIEŻ POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI LUB ZETRZEĆ NA TARCE. OBRANĄ CEBULE POKROIĆ W CIENKIE PÓL-TALARKI. PAPRYKĘ RÓWNIEŻ POKROIĆ W PASECZKI, CZOSNEK DROBNO POSIEKAĆ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. ZIOŁA DROBNO POSIEKAĆ.
KIEDY CUKINIA WYPUŚCI SOK, DOBRZE GO ODCISNĄĆ I ODLAĆ. DO CUKINII DODAĆ PRZYGOTOWANE WCZEŚNIEJ SKŁADNIKI I WYMIESZAĆ. PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ: DO SZKLANKI WLAĆ OLEJ I OCET, A NASTĘPNIE WYMIESZAĆ Z PRZYPRAWAMI. TAK PRZYGOTOWANA ZALEWĄ POLAĆ SURÓWKĘ. GOTOWA SURÓWKĘ ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZINY, ABY DOBRZE SIĘ ZAMARYNOWAŁA. PRZED PODANIEM POSYPAĆ PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU. JEŚLI SURÓWKĘ PLANUJEMY ZAWEKOWAĆ, WYPLENIAMY NIĄ WYPARZONE SŁOIKI. SŁOIKI ZAKRĘCAMY I WSTAWIAMY DO GARNKA Z WODA. WODA MA SIĘGAĆ MINIMUM DO 3/4 WYSOKOŚCI SŁOIKA. WODĘ ZAGOTOWUJEMY I SŁOIKI GOTUJEMY, NA ŚREDNIM GRZANIU, 25 MINUT. JESZCZE GORĄCE WYJMUJEMY Z WODY I ODSTAWIAMY DENKAMI DO DOŁU DO WYSTYGNIĘCIA. SMACZNEGO!