Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo czekałam na idealną okazję na przetestowanie tej sałatki i w końcu stało się! Sałatka „Król Imprezy” wjechała na stół z okazji moich 30-stych urodzin i muszę przyznać, że z miejsca podbiła serca moich gości – najpierw swoim nietypowym wyglądem, a później smakiem.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 93
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 93
Składniki
Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania niewielkiej ilości oleju na patelni, na który dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę ją przysmażamy, po czym dodajemy mięso mielone. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Pieczarki myjemy, suszymy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pieczarki i smażyć do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Następnie pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy. Z podanych wyżej składników przygotowujemy sos czosnkowy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W szklanej misce składniki układamy warstwowo: 1. pokrojona sałata lodowa 2. pokrojone w kostkę pomidory 3. mięso mielone 4. pieczarki 5. kukurydza 6. czerwona fasola 7. sos 8. starty ser 9. pokruszone nachosy Wokół naczynia układamy nachosy. I już – gotowe! Smacznego! :)
.
.