Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo czekałam na idealną okazję na przetestowanie tej sałatki i w końcu stało się! Sałatka „Król Imprezy” wjechała na stół z okazji moich 30-stych urodzin i muszę przyznać, że z miejsca podbiła serca moich gości – najpierw swoim nietypowym wyglądem, a później smakiem.
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 206
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 417
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 206
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 417
Składniki
Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania niewielkiej ilości oleju na patelni, na który dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę ją przysmażamy, po czym dodajemy mięso mielone. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Pieczarki myjemy, suszymy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pieczarki i smażyć do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
Następnie pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączamy z zalewy. Z podanych wyżej składników przygotowujemy sos czosnkowy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W szklanej misce składniki układamy warstwowo: 1. pokrojona sałata lodowa 2. pokrojone w kostkę pomidory 3. mięso mielone 4. pieczarki 5. kukurydza 6. czerwona fasola 7. sos 8. starty ser 9. pokruszone nachosy Wokół naczynia układamy nachosy. I już – gotowe! Smacznego! :)
.
.