Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna i apetyczna sałatka to ulubiona całej mojej rodziny.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju usmażyć kostki fileta, wystudzić. Sałatę umyć , wyłożyć salaterkę.
Na sałatę ułożyć połowę usmażonego fileta. Ser pokroić w kostkę i połowę ułożyć na kostkach fileta.
Awokado obrać , pokroić w kostkę i połowę ułożyć na składnikach w salaterce. Żurawinę opłukać w ciepłej wodzie i połowę wyłożyć. Pestki granata wyłuskać i połowę wyłożyć na składniki w salaterce, posypać połową podprażonego sezamu.
Następnie ułożyć drugą połowę kostek fileta, kostki sera, pokrojone awokado, żurawinę , resztę pestek granata, wierzch posypać pozostałym sezamem. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać po wierzchu. Schłodzić w lodówce.