Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna i apetyczna sałatka to ulubiona całej mojej rodziny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać trochę oleju usmażyć kostki fileta, wystudzić. Sałatę umyć , wyłożyć salaterkę.
Na sałatę ułożyć połowę usmażonego fileta. Ser pokroić w kostkę i połowę ułożyć na kostkach fileta.
Awokado obrać , pokroić w kostkę i połowę ułożyć na składnikach w salaterce. Żurawinę opłukać w ciepłej wodzie i połowę wyłożyć. Pestki granata wyłuskać i połowę wyłożyć na składniki w salaterce, posypać połową podprażonego sezamu.
Następnie ułożyć drugą połowę kostek fileta, kostki sera, pokrojone awokado, żurawinę , resztę pestek granata, wierzch posypać pozostałym sezamem. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać po wierzchu. Schłodzić w lodówce.