Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połączenie zieleniny z chrupiącymi składnikami sprawia, że sałatka z rukolą i gruszką jest po prostu obłędnie pyszna. Wypróbuj przepis, bo zdecydowanie warto!
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 173
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1383
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 418
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 173
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1383
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 418
Składniki
Na początku opłucz rukolę, a następnie dokładnie ją osusz. Ułóż na talerzu równą warstwę zieleniny.
Gruszki umyj. Umyte i obrane owoce oraz ser pokrój w kostkę. Połóż na rukoli.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Jeszcze nie wykładaj ich na talerz!
Przygotuj sos - połącz wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę.
Na wierzch wyłóż prażone orzechy. Posyp odrobiną sezamu do smaku. Sałatka z rukolą i gruszkami gotowa!