Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połączenie zieleniny z chrupiącymi składnikami sprawia, że sałatka z rukolą i gruszką jest po prostu obłędnie pyszna. Wypróbuj przepis, bo zdecydowanie warto!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Na początku opłucz rukolę, a następnie dokładnie ją osusz. Ułóż na talerzu równą warstwę zieleniny.
Gruszki umyj. Umyte i obrane owoce oraz ser pokrój w kostkę. Połóż na rukoli.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Jeszcze nie wykładaj ich na talerz!
Przygotuj sos - połącz wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę.
Na wierzch wyłóż prażone orzechy. Posyp odrobiną sezamu do smaku. Sałatka z rukolą i gruszkami gotowa!