Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pasuje praktycznie do każdego dania lub jako samodzielna przekąska. Sama uwielbiam zabierać ją d pracy, jest delikatna, smaczna i zdrowa a do tego szybka w przygotowaniu. Przypomina sałatkę grecką z tym że nie dodaję do niej ani oliwek ani cebuli ze względu na córcię która nie przepada za tymi dwoma składnikami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Sałatę lodową myjemy i osuszamy. Rwiemy na niewielkie kawałki, Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Fetę odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Do szklanki wsypujemy koperek, zioła prowansalskie oraz bazylię. Wlewamy 4 łyżki wody, 4 łyżki oleju rzepakowego i pół łyżeczki octu. Dokładnie mieszamy. Gdy wszystkie składni dokładnie się wymieszają, polewamy dressingiem sałatkę. Najlepiej smakuje schłodzona dlatego warto przed podaniem wstawić na ok godzinę do lodówki. Idealnie komponuje się również z daniami z grilla. Życzę smacznego.