Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pasuje praktycznie do każdego dania lub jako samodzielna przekąska. Sama uwielbiam zabierać ją d pracy, jest delikatna, smaczna i zdrowa a do tego szybka w przygotowaniu. Przypomina sałatkę grecką z tym że nie dodaję do niej ani oliwek ani cebuli ze względu na córcię która nie przepada za tymi dwoma składnikami.
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33564
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9714
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33564
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9714
Składniki
Sałatę lodową myjemy i osuszamy. Rwiemy na niewielkie kawałki, Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Fetę odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Do szklanki wsypujemy koperek, zioła prowansalskie oraz bazylię. Wlewamy 4 łyżki wody, 4 łyżki oleju rzepakowego i pół łyżeczki octu. Dokładnie mieszamy. Gdy wszystkie składni dokładnie się wymieszają, polewamy dressingiem sałatkę. Najlepiej smakuje schłodzona dlatego warto przed podaniem wstawić na ok godzinę do lodówki. Idealnie komponuje się również z daniami z grilla. Życzę smacznego.