Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pasuje praktycznie do każdego dania lub jako samodzielna przekąska. Sama uwielbiam zabierać ją d pracy, jest delikatna, smaczna i zdrowa a do tego szybka w przygotowaniu. Przypomina sałatkę grecką z tym że nie dodaję do niej ani oliwek ani cebuli ze względu na córcię która nie przepada za tymi dwoma składnikami.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11853
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 470
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 131
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 707
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 393
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11853
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 470
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 131
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 707
Składniki
Sałatę lodową myjemy i osuszamy. Rwiemy na niewielkie kawałki, Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Fetę odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Do szklanki wsypujemy koperek, zioła prowansalskie oraz bazylię. Wlewamy 4 łyżki wody, 4 łyżki oleju rzepakowego i pół łyżeczki octu. Dokładnie mieszamy. Gdy wszystkie składni dokładnie się wymieszają, polewamy dressingiem sałatkę. Najlepiej smakuje schłodzona dlatego warto przed podaniem wstawić na ok godzinę do lodówki. Idealnie komponuje się również z daniami z grilla. Życzę smacznego.