Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka pasuje praktycznie do każdego dania lub jako samodzielna przekąska. Sama uwielbiam zabierać ją d pracy, jest delikatna, smaczna i zdrowa a do tego szybka w przygotowaniu. Przypomina sałatkę grecką z tym że nie dodaję do niej ani oliwek ani cebuli ze względu na córcię która nie przepada za tymi dwoma składnikami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1041
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4092
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1041
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4092
Składniki
Sałatę lodową myjemy i osuszamy. Rwiemy na niewielkie kawałki, Paprykę, pomidora i ogórka kroimy w kostkę. Fetę odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Do szklanki wsypujemy koperek, zioła prowansalskie oraz bazylię. Wlewamy 4 łyżki wody, 4 łyżki oleju rzepakowego i pół łyżeczki octu. Dokładnie mieszamy. Gdy wszystkie składni dokładnie się wymieszają, polewamy dressingiem sałatkę. Najlepiej smakuje schłodzona dlatego warto przed podaniem wstawić na ok godzinę do lodówki. Idealnie komponuje się również z daniami z grilla. Życzę smacznego.