Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka i orzeźwiająca sałatka z arbuzem to świetny pomysł na szybki lunch lub kolację w upalne letnie dni. Składniki idealnie do siebie pasują. Słodycz arbuza przeplata się ze słoną fetą, do tego orzechy i lekki miodowo-miętowy dressing - całość smakuje rewelacyjnie. Polecam spróbować :-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 388
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Sałatę pokroić na cienkie paski i przełożyć do miski. Arbuz pokroić w kostkę i przełożyć do miski z sałatą. Ser feta również pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Całość posypać rozkruszonymi w ręce orzechami włoskimi. Przygotować sos, czyli posiekać drobno listki mięty, dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem i gotowe. Prosto, szybko i pysznie :-) SMACZNEGO!!!