Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po zimie wiele osób ma ochotę urozmaicić swój codzienny jadłospis w lekkostrawne i zdrowe dania pełne warzyw. Świetnie sprawdzi się do tego lekka sałatka wiosenna. Ta potrawa zawiera świeże warzywa, między innymi ogórki, rzodkiewkę i natkę pietruszki, czyli porcję witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Znajdziesz tutaj również porządną porcję białka w postaci jajek. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy, a także zdrową kolację. Taki posiłek doskonale wpasuje się w menu osób na diecie odchudzającej, oraz tych, dla których ważny jest niski indeks glikemiczny potraw.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy przestygną pokrój je w ćwiartki.
Rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki, natkę pietruszki posiekaj.
W misczce zmieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Na dno misek wyłóż roszponek, dodaj pokrojone ogórki i rzodkiewki, polej wszystko dressingiem. Na wierzch wyłóż jajka i posyp całość natką pietruszki.
Lekką sałatkę wiosenną możesz zajadać z kromką pełnoziarnistego pieczywa.