Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po zimie wiele osób ma ochotę urozmaicić swój codzienny jadłospis w lekkostrawne i zdrowe dania pełne warzyw. Świetnie sprawdzi się do tego lekka sałatka wiosenna. Ta potrawa zawiera świeże warzywa, między innymi ogórki, rzodkiewkę i natkę pietruszki, czyli porcję witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Znajdziesz tutaj również porządną porcję białka w postaci jajek. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy, a także zdrową kolację. Taki posiłek doskonale wpasuje się w menu osób na diecie odchudzającej, oraz tych, dla których ważny jest niski indeks glikemiczny potraw.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5738
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3995
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 93
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5738
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3995
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy przestygną pokrój je w ćwiartki.
Rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki, natkę pietruszki posiekaj.
W misczce zmieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Na dno misek wyłóż roszponek, dodaj pokrojone ogórki i rzodkiewki, polej wszystko dressingiem. Na wierzch wyłóż jajka i posyp całość natką pietruszki.
Lekką sałatkę wiosenną możesz zajadać z kromką pełnoziarnistego pieczywa.