Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po zimie wiele osób ma ochotę urozmaicić swój codzienny jadłospis w lekkostrawne i zdrowe dania pełne warzyw. Świetnie sprawdzi się do tego lekka sałatka wiosenna. Ta potrawa zawiera świeże warzywa, między innymi ogórki, rzodkiewkę i natkę pietruszki, czyli porcję witamin, minerałów oraz antyoksydantów. Znajdziesz tutaj również porządną porcję białka w postaci jajek. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy, a także zdrową kolację. Taki posiłek doskonale wpasuje się w menu osób na diecie odchudzającej, oraz tych, dla których ważny jest niski indeks glikemiczny potraw.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3099
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 468
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2672
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3099
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 468
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2672
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy przestygną pokrój je w ćwiartki.
Rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki, natkę pietruszki posiekaj.
W misczce zmieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Na dno misek wyłóż roszponek, dodaj pokrojone ogórki i rzodkiewki, polej wszystko dressingiem. Na wierzch wyłóż jajka i posyp całość natką pietruszki.
Lekką sałatkę wiosenną możesz zajadać z kromką pełnoziarnistego pieczywa.