Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzezwiajaca, smaczna i kolorowa salatka na upaly. Idealna ze wzgledu na skladniki, które zawieraja duzo wody, a mocno schlodzone smakuja szczególnie w czasie upalów. Jesli mamy cierpliwosc i wytniemy równomierne kostki, optycznie salatka bedzie wygladac bardzo zachecajaco.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 733
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12536
Składniki
Pokroic miazsz arbuza w kostki (2 x 2 cm). Na podobne kostki pokroic ser feta i ogórka. Zmieszac skladniki sosu i doprawic sola i pieprzem. Umiescic kostki salatki jako szachownice na duzym talerzu, skropic dressingiem i posypac liscmi bazylii.
Oczywiscie salatka smakuje równie dobrze, jesli pokroimy skladniki inaczej, posypiemy pokruszonym serem feta i ulozymy je w dowolny sposób. Najczesciej z "niewymiarowych" resztek robie inna wersje.