Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąc straszny, więc pomyślałem, że sałata lodowa trochę mnie orzeźwi. A gdzie! Okładanie też na niewiele się zdało, więc wydumałem, że trza ją jakoś zużyć. Zwykłej śmietany nie było, bo i po co?!? Bo przecież nakupuję tego i owego, a już o "normalnych" rzeczach to zapominam. Ubiłem śmietankę z czosnkiem, ale jak dla mnie to jakoś tak mdłe wyszło...a jak mdłe wychodzi to...TA DAM! Dodaję majonez :P żeby nie było, to nie do wszystkiego ;) ale tutaj to strzał w dziesiątkę. Z koperkiem i ogórkami też pięknie zagrało, więc podzielę się z Wami tym przepisem. Czytajta, kopiujta, drukujta i testujta! Polecam ja Arek Gie
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Sałatę siekamy, przekładamy do miski. Ogórki drobno kroimy. Razem z posiekanym koperkiem dodajemy do sałaty. Śmietankę ubijamy, dodajemy majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Dodajemy do sałaty. Wszystkie składniki ze sobą łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.