Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten pochodzi z Rosji i jest tam bardzo popularny. Surówka / marchewka po koreańsku, jest bardzo smaczna, pełna aromatu i ostrego smaku. Do obiadu podałam ja z ryba z piekarnika i smakowała w jej towarzystwie wybornie. Bardzo Wam ja polecam.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 407
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 48
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1849
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 407
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 48
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1849
Składniki
Marchewkę zetrzeć na mandolinie z końcówkami do julienne lub na tarce o grubych oczkach. Marchewkę zasypać sola i odstawić na minimum godzine. Pokrojona w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym oleju, uważać żeby nie przypalić.
Kiedy marchewka zmięknie dodać do niej przyprawy, ocet i starty czosnek. Całość zalać gorącym olejem ze smażonej cebuli i dodać również cebulkę. Po chwili całość dobrze wymieszać. Na koniec dodać posiekana kolendre. Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać schłodzoną. Smacznego!