Do góry

Sałatki Przepis na:

Marchewka po koreańsku.

Marchewka po koreańsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 2018

Dodano:

Odsłon: 1535

Przepis ten pochodzi z Rosji i jest tam bardzo popularny. Surówka / marchewka po koreańsku, jest bardzo smaczna, pełna aromatu i ostrego smaku. Do obiadu podałam ja z ryba z piekarnika i smakowała w jej towarzystwie wybornie. Bardzo Wam ja polecam.

Składniki

  • 500 g marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 lyzka octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 plaska lyzka cukru
  • 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu
  • garść posiekanej kolendry
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marchewka po koreańsku.

Przygotowanie

  1. Marchewkę zetrzeć na mandolinie z końcówkami do julienne lub na tarce o grubych oczkach. Marchewkę zasypać sola i odstawić na minimum godzine.

    Pokrojona w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym oleju, uważać żeby nie przypalić.

  2. Kiedy marchewka zmięknie dodać do niej przyprawy, ocet i starty czosnek. Całość zalać gorącym olejem ze smażonej cebuli i dodać również cebulkę.

    Po chwili całość dobrze wymieszać. Na koniec dodać posiekana kolendre.

    Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

    Podawać schłodzoną.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń