Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten pochodzi z Rosji i jest tam bardzo popularny. Surówka / marchewka po koreańsku, jest bardzo smaczna, pełna aromatu i ostrego smaku. Do obiadu podałam ja z ryba z piekarnika i smakowała w jej towarzystwie wybornie. Bardzo Wam ja polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 808
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 277
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 808
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 277
Składniki
Marchewkę zetrzeć na mandolinie z końcówkami do julienne lub na tarce o grubych oczkach. Marchewkę zasypać sola i odstawić na minimum godzine. Pokrojona w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym oleju, uważać żeby nie przypalić.
Kiedy marchewka zmięknie dodać do niej przyprawy, ocet i starty czosnek. Całość zalać gorącym olejem ze smażonej cebuli i dodać również cebulkę. Po chwili całość dobrze wymieszać. Na koniec dodać posiekana kolendre. Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać schłodzoną. Smacznego!