Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten pochodzi z Rosji i jest tam bardzo popularny. Surówka / marchewka po koreańsku, jest bardzo smaczna, pełna aromatu i ostrego smaku. Do obiadu podałam ja z ryba z piekarnika i smakowała w jej towarzystwie wybornie. Bardzo Wam ja polecam.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1073
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 472
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3184
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38795
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1073
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 472
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3184
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38795
Składniki
Marchewkę zetrzeć na mandolinie z końcówkami do julienne lub na tarce o grubych oczkach. Marchewkę zasypać sola i odstawić na minimum godzine. Pokrojona w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym oleju, uważać żeby nie przypalić.
Kiedy marchewka zmięknie dodać do niej przyprawy, ocet i starty czosnek. Całość zalać gorącym olejem ze smażonej cebuli i dodać również cebulkę. Po chwili całość dobrze wymieszać. Na koniec dodać posiekana kolendre. Całość ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać schłodzoną. Smacznego!