Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zrobić szybką przekąską i wahasz się między pizzą a burgerami, proponujemy ci zaskakujące połączenie tych klasycznych dań. Warto skorzystać z tego przepisu, gdy zostało trochę mielonego mięsa z obiadu i kilka czerstwiejących bułek. Wystarczy dodać trochę sosu pomidorowego oraz żółtego sera i voila! Możesz dorzucić także czerwoną paprykę, pieczarki lub plasterki salami. Mini pizze na kajzerkach powinny spodobać się szczególnie dzieciom, lecz zajadać się nimi będą także dorośli.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 122
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 122
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 105
Składniki
W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przesmażaj, aż stanie się miękka i przezroczysta. Po chwili dodaj zmiażdżony czosnek, a po kolejnej minucie mielone mięso. Smaż mięso, aż stanie się brązowe, po czym dodaj pomidory (rozgnieć je widelcem, by powstał sos) i pomieszaj, aż składniki się połączą. Smaż kilka minut, aż sok z pomidorów nieco odparuje.
W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200-220°C i przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kajzerki przekrój na pół i ułóż na blasze przecięciem do góry. Wnętrze bułek posmaruj masłem lub polej oliwą. Na nie wyłóż porcje mięsa z pomidorami, a wierzch posyp tartą mozzarellą. Włóż blachę do pieca na ok. 5-7 minut i piecz do momentu, aż ser się rozpuści, a kajzerki staną się chrupiące. Wyjmij mini pizze, posyp suszonym tymiankiem i od razu podawaj. Możesz polać sosem tzatziki lub ketchupem.