Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz zrobić szybką przekąską i wahasz się między pizzą a burgerami, proponujemy ci zaskakujące połączenie tych klasycznych dań. Warto skorzystać z tego przepisu, gdy zostało trochę mielonego mięsa z obiadu i kilka czerstwiejących bułek. Wystarczy dodać trochę sosu pomidorowego oraz żółtego sera i voila! Możesz dorzucić także czerwoną paprykę, pieczarki lub plasterki salami. Mini pizze na kajzerkach powinny spodobać się szczególnie dzieciom, lecz zajadać się nimi będą także dorośli.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć drobno posiekaną cebulę i przesmażaj, aż stanie się miękka i przezroczysta. Po chwili dodaj zmiażdżony czosnek, a po kolejnej minucie mielone mięso. Smaż mięso, aż stanie się brązowe, po czym dodaj pomidory (rozgnieć je widelcem, by powstał sos) i pomieszaj, aż składniki się połączą. Smaż kilka minut, aż sok z pomidorów nieco odparuje.
W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200-220°C i przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kajzerki przekrój na pół i ułóż na blasze przecięciem do góry. Wnętrze bułek posmaruj masłem lub polej oliwą. Na nie wyłóż porcje mięsa z pomidorami, a wierzch posyp tartą mozzarellą. Włóż blachę do pieca na ok. 5-7 minut i piecz do momentu, aż ser się rozpuści, a kajzerki staną się chrupiące. Wyjmij mini pizze, posyp suszonym tymiankiem i od razu podawaj. Możesz polać sosem tzatziki lub ketchupem.