Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 865
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 865
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Choć są różne urządzenia, ja kroję je wciąż ręcznie. pokrojone ogórki posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć, dodać w kolejności: ocet, pieprz czarny mielony, śmietanę. Całość wymieszać i zajadać. Uwaga: Z rozmysłem nie podawałam ilości śmietany czy octu, każdy ma swój smak. Doprawcie tak jak lubicie. Ja, np. lubię czuć kwaskowatość dodanego octu. Śmietany nie daję zbyt dużo, na ogół 1 łyżkę. Smacznego.