Do góry

Sałatki Przepis na:

Mizeria

Mizeria

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48623

Dodano:

Odsłon: 3890

Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.

Składniki

  • ogórki 8 szt (średniej wielkości)
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • ocet
  • śmietna 18%
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Choć są różne urządzenia, ja kroję je wciąż ręcznie. pokrojone ogórki posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć, dodać w kolejności: ocet, pieprz czarny mielony, śmietanę. Całość wymieszać i zajadać.

    Uwaga: Z rozmysłem nie podawałam ilości śmietany czy octu, każdy ma swój smak. Doprawcie tak jak lubicie. Ja, np. lubię czuć kwaskowatość dodanego octu. Śmietany nie daję zbyt dużo, na ogół 1 łyżkę.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 października 2014 Coś żenującego,żeby podawać przepis na mizerię,w dodatku pomieszanie z poplątaniem.Ogórki miesza się albo ze śmietaną ,albo z octem,na Twoim zdjęciu widać że śmietana się ścięła. Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 sierpnia 2014 Mój mąż taką bardzo lubi, ale również dodajemy trochę cukru i jest na słodko - kwaśno :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń