Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 34
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 474
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 34
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 474
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Choć są różne urządzenia, ja kroję je wciąż ręcznie. pokrojone ogórki posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć, dodać w kolejności: ocet, pieprz czarny mielony, śmietanę. Całość wymieszać i zajadać. Uwaga: Z rozmysłem nie podawałam ilości śmietany czy octu, każdy ma swój smak. Doprawcie tak jak lubicie. Ja, np. lubię czuć kwaskowatość dodanego octu. Śmietany nie daję zbyt dużo, na ogół 1 łyżkę. Smacznego.