Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 640
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 640
Składniki
Ogórki obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Choć są różne urządzenia, ja kroję je wciąż ręcznie. pokrojone ogórki posolić, odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć, dodać w kolejności: ocet, pieprz czarny mielony, śmietanę. Całość wymieszać i zajadać. Uwaga: Z rozmysłem nie podawałam ilości śmietany czy octu, każdy ma swój smak. Doprawcie tak jak lubicie. Ja, np. lubię czuć kwaskowatość dodanego octu. Śmietany nie daję zbyt dużo, na ogół 1 łyżkę. Smacznego.