Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 965 Ocena: 18319
Dodano: 22.02.2021
Odsłon: 1230
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Obrałem ogórki, pokroiłem w cieniutkie plasterki, posoliłem, posypałem pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i wymieszałem ze śmietaną.
W salaterce posypałem posiekanym koperkiem.
Mizerię należy przyrządzać tuż przed podaniem, gdyż w przeciwnym razie ogórki puszczają obficie sok i wiotczeją. Mizeria wygląda wówczas nieapetycznie i jest mniej smaczna.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszna klasyka <30 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Mizeria to naprawde klasyka i bardzo ja lubie, ale wlasciwie to mi dopiero przypomniales, ze mozna ja przyrzadzac ze smietana. Od wielu lat robie ja z chudym jogurtem, przez co ma lekki kwasek nawet bez cytryny, a konsystencje równie gesta jak smietana.Uwielbiam szczególnie polaczenie mizerii ze smazona ryba lub z gulaszem wolowym.
0 Kto głosował? | Odpowiedz