Do góry

Sałatki Przepis na:

Mizeria klasyczna

Mizeria klasyczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 18622

Dodano:

Odsłon: 8651

Chyba każdy lubi mizerię. Tak w klasycznym wydaniu znana jest każdemu.

Składniki

  • 2 ogórki ( ok. 500 g )
  • sól
  • pieprz
  • sok z cyrtyny
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • koperk,
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mizeria klasyczna

Przygotowanie

  1. Obrałem ogórki, pokroiłem w cieniutkie plasterki, posoliłem, posypałem pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i wymieszałem ze śmietaną.
    W salaterce posypałem posiekanym koperkiem.
    Mizerię należy przyrządzać tuż przed podaniem, gdyż w przeciwnym razie ogórki puszczają obficie sok i wiotczeją. Mizeria wygląda wówczas nieapetycznie i jest mniej smaczna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 22 lutego Mizeria to naprawde klasyka i bardzo ja lubie, ale wlasciwie to mi dopiero przypomniales, ze mozna ja przyrzadzac ze smietana. Od wielu lat robie ja z chudym jogurtem, przez co ma lekki kwasek nawet bez cytryny, a konsystencje równie gesta jak smietana.
Uwielbiam szczególnie polaczenie mizerii ze smazona ryba lub z gulaszem wolowym.
Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń